A helyi horgászegyesület rendezi

2019.11.05. 07:00

A pergető horgászok első versenye lesz a Zalalövő melletti Borostyán-tavon

Első alkalommal rendez pergető horgászversenyt az északnyugat-zalai város melletti Borostyán-tavon a helyi horgászegyesület. A kétrészes versenyt – amelyre legkésőbb péntekig lehet nevezni – vasárnap tartják.

Gyuricza Ferenc

A versenyszabályzat értelmében a tóban előforduló valamennyi ragadozó hal – csuka, balin, harcsa, süllő, sügér, pisztráng – alsó méretkorlátozás nélkül horgászható. A kifogott halak után centiméterenként egy-egy pontot könyvelnek el a horgásznak, ezenfelül minden egyes kifogott halfajta után fajtánként 50 extra pont jár. A verseny két szektorban, a tó nyugati és keleti partján zajlik, a horgászok félidőben térfelet cserélnek.

Az egyes fordulók három óra időtartamúak lesznek. Az indulási sorrendet a beérkezett nevezések sorrendjében sorsolják ki a szervezők, a versenyző nem helyet fog húzni, hanem azt, hogy hányadiknak indulhat az adott szektorban.

A program reggel hét órakor kezdődik a regisztrációval és a sorsolással. Maga a horgászat háromnegyed nyolckor indul, a szektorcserét háromnegyed 11-kor tartják. A versenynek délután háromnegyed kettőkor lesz vége, s miután a kifogott halak mérése folyamatosan zajlik, így az eredményhirdetésre várhatóan már két óra környékén sor kerülhet.

A verseny szervezői az első három helyezett horgász mellett külön díjazzák a legnagyobb halat kifogó személyt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában