Új rendelőt avattak

2019.11.13. 11:30

A fogorvosi ellátás hosszú időre biztosított lehet Zalakaroson

Nemcsak az anyagi hátteret biztosította az önkormányzat a beruházáshoz, de sikerült új, állandó fogorvost is találnia.

Horváth-Balogh Attila

Kötő Attila képviselő, Czimondor Nándor alpolgármester, Ruzsics Ferenc, Novák Ferenc és Torma László aljegyző az avatáson Fotó: Horváth-Balogh Attila

Saját forrás, ötmillió forint ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki a zalakarosi mentőállomás épületében, egy több mint 50 négyzetméteres részt választottak le e célra. Itt orvosi szobát, fogorvosi rendelőt, várótermi részt alakítottak ki a szükséges vizes­blokkokkal együtt. A rendelőbe új bútorokat, sterilizálót is vásárolt az önkormányzat, valamint felújították a fogorvosi kezelőegységet. Mindezen túl új szalagfüggönyök, padlóburkolat teszi barátságosabbá az egészségügyi komplexumot, melynek megközelítését az orvosi ügyeletből leválasztott átjáró biztosítja.

Kötő Attila képviselő, Czimondor Nándor alpolgármester, Ruzsics Ferenc, Novák Ferenc és Torma László aljegyző az avatáson Fotó: Horváth-Balogh Attila

A fejlesztés tegnapi avatóján a megjelenteket először Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte és kiemelte: az új rendelő kialakítására fordított ötmillió forint kimondva, zalakarosi léptékben nem nagy összeg, de ha belép valaki a rendelőbe, minőségi körülmények fogadják, tehát ebben a vonatkozásban igenis, jelentős lépés.

– Zalakaros az egészség városa – ez nemcsak a fürdőt, a gyógyvizünket jelenti, hanem az itt működő és elérhető, magas színvonalú egészségügyi ellátásokat is – jelentette ki Novák Ferenc polgármester. – A nívó megtartása érdekében azonban tennünk kell, nem is keveset. Nos, itt növeltük a színvonalat, és annak külön örülünk, hogy soká tartó, de korrekt helyettesítés után fiatal, felkészült, állandó fogszakorvost találtunk dr. Puskár Kitti személyében. Abban bízunk, hogy így az ellátás hosszú időre megoldott lesz. A helyettesítéssel zajló háziorvosi, valamint a háziorvosi ügyeleti ellátás kapcsán még folynak az egyeztetések, de mindent megteszünk azért, hogy a lakosság e területen is nívós szolgáltatásban részesüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában