Rigó Csaba és Sifter Rózsa is gyűjtést indított

2019.10.11. 07:00

Segítség Lackónak – Beteg fiatalnak gyűjtenek Zalaszentgróton

Egy beteg fiatalember támogatására indult karitatív akció, amelyet felkarolt Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott is.

ZH

Forrás: Facebook/Kövér-Parragi Cecília

Rigó Csaba tájékoztatása szerint az agyi bénulásban szenvedő fiatalember, Lackó ápolását testvére, Nikoletta vette át, miután édesanyjuk még a tavasszal elhunyt. A testvérpár édesapja nem tud segíteni a fiataloknak, mert ő maga is rokkant. A kerekesszékes fiú számára minden mozdulat hatalmas erőfeszítés, így segítségre van szüksége. Nikolettáék házába egy liftet kellene beszerelni, hogy Lackó akadálymentesen tudjon közlekedni, de a család számára nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges összeg. Áprilisban gyűjtésbe is kezdtek, miután egy cég vállalta, hogy 3,27 millió forintért beszereli az ingatlanba a felvonót. 6 hónap alatt sikerült annyi pénzt összeszedni, hogy már csak 10 százalék hiányzik ahhoz, hogy végre fellélegezhessen a család.

Rigó Csaba Balázs volt zalai kormánymegbízott, a Közbeszerzési Hatóság elnöke felkarolta a probléma megoldását, a pénzbeli támogatáson túl munkatársai körében gyűjtést szervezett, hogy a zalaszentgróti Lackó életkörülményei nagymértékben javulni tudjanak. Hasonlóan tett dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott is, aki a pénzbeli adományán túl szintén gyűjtést szervezett a Zala Megyei Kormányhivatalban.

Akinek lehetősége van rá, adományával közvetlenül is segítheti a zalaszentgróti családot, az alábbi (a gyám/testvér Lányi Nikoletta nevén lévő) számlaszámra történő utalással: OTP: 11773494-00237448-00000000.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában