Közel kétszázan vágtak neki

2019.10.14. 15:00

Negyvennél is több településről érkeztek a 29. Kanizsai Túrára

Sokan, közel kétszázan vágtak neki a Kanizsai Kul-Túra Egyesület és a dr. Mező Ferenc Gimnázium által a közelmúltban közösen megrendezett 29. Kanizsa Túrának.

Horváth-Balogh Attila

Dávidovics Mária Csonka Péter ifjú túrázóval Fotó: ZH

Ez minden bizonnyal a szép, napos őszi időnek volt köszönhető. Mint az a szervezők által lapunkhoz eljuttatott összegzésből kiderül, a 10 kilométeres szakaszon 71-en, a 20 kilométeresen 63-an, a 30 kilométeresen 49-en, összesen 183-an voltak a lelkes túrázók, akik a dr. Mező Ferenc Gimnáziumtól rajtoltak el, s ide is érkeztek vissza, lévén, a szervezők itt tűzték ki a célt. Akik vállalták a „nagy utazást”, a túra során láthatták a meg­szépült környezetű Csónakázó-tavat, Bagolát, a Szigecskei rétet, a Liszói-, Mórichelyi–hegyet, a miklósfai parkerdőt, a Romlottvár siralmas képet mutató maradványait, a Sétakert öreg fáit.

Dávidovics Mária Csonka Péter ifjú túrázóval Fotó: ZH

Pozitív fejlemény, hogy a túrázók utánpótlásának a hiányától nem kell tartani. A rendezvényen a legfiatalabb túrázók Csonka Péter (10 km), Pap-Hervay Nimród (20 km), Turcsi Zalán László (30 km), a legidősebb túrázók pedig Silló Elemér (10 km), Papp László (20 km) és Szilágyiné Bodó Márta (30 km) voltak. Negyvenegy településről érkeztek nevezők, Ácsteszértől Káptalanfán át Zalavárig. A lebonyolítást széles stáb, Dávidovics Mária, Kiss László, Horváth Györgyi, Szekercés Krisztián, Pálmai Erzsébet, Hosszúné Marton Klára, Tóth Gizella, Lakatos Péterné, Seresné Kárász Zsuzsanna, Seres Ádám, Strausz Attila, Strausz Attiláné, dr. Fazekas Heléna, Fehér Balázs, Veres Ferenc, Gálos Antal, Gálosné Zsikla Eszter, Strausz Ferenc, valamint Strausz Edit végezte, a rajtnál pedig Stimeczné dr. György Bernadett, az egészségügyi alapellátási intézmény vezetője és Virovecz Ildikó védőnő végeztek egészségügyi méréseket. A túrán az indulók és a szervezők együttesen 206-an vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában