tematikus nap a Báthory-ban

2019.10.07. 14:00

Interaktív tanórák kutyákra hangolva

Társ a játékban, a munkában, a mindennapokban a kutya – erre láthattak példákat csütörtökön a diákok a Báthory-iskolában, ahol ötödik alkalommal tartottak tematikus napot.

Arany Gábor

Bencik Márton Jolival futotta végig az agilitypályát Fotó: Arany Gábor

Ezt a programot az iskola tanára, Kis-Kádi Tamásné kezdeményezésére rendezik meg évek óta október 4-éhez, az állatok világnapjához kapcsolódva. A tanárnő érdeklődésünkre elmondta, hogy ilyenkor a Göcsej Kutyaklub tagjai tartanak az iskolai tananyaghoz illeszkedő bemutatókat, emellett az Őrségi Nemzeti Park munkatársai a hungarikumnak számító magyar kutyafajtákat ismertetik meg a diákokkal interaktív foglalkozáson, ez esetben a turizmus­órán. A mudikat idén egyik tenyésztőjük, kiképzőjük, Orvos Anita mutatta be. Hungarikumként érkezett Batyi, a három hónapos magyar vizsla is, akit Szabolcsné Séfer Krisztina hozott magával a munkahelyére, mert idén először a tanárok kedvenceikkel együtt vettek részt a programban.

Bencik Márton Jolival futotta végig az agilitypályát
Fotó: Arany Gábor

– A gyerekek élőben ismerhetik meg a kutyákat, játszhatnak is velük, úgyhogy ilyenkor kicsit felbolydul az iskola – mondta Kis-Kádi Tamásné.

Az oldottabb programok közé tartozott a testneveléshez kapcsolt agilitybemutató. A négylábúakkal végrehajtott ügyességi gyakorlatokat ki is próbálhatták a tanárok és a diákok, megtapasztalva, milyen komoly fizikai, szellemi igénybevételt jelent ez a sport.

A nap alkalmat adott az érzékenyítésre is, azaz a diákok megtapasztalhatták, milyen kihívásokat jelent fogyatékkal élni, és ilyen személynek mekkora segítséget nyújthat a kiképzett kutya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában