Rendezvénysorozat

2019.10.26. 17:00

Harminc éve ápolják Öveges József emlékét

A felsősök szavalóversenyével zárult pénteken az Öveges-napok egyhetes rendezvénysorozata, amelynek megrendezésével immár 30 éve tiszteleg névadója előtt az andráshidai iskola.

Magyar Hajnalka

Németh Laura, az Öveges-iskola 5.a osztályából Kányádi Sándor A kos című versével készült a versenyre

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az iskolanapok során megemlékezést tartottak Öveges József pákai születésű piarista szerzetes, fizikatanár emlékfalánál, s a Göcseji úti temetőben is megkoszorúzták díszsírhelyét. Öveges professzor tiszteletére hirdették meg városi tanulmányi versenyeik egy részét is, hiszen a komplex természetismereti vetélkedő, a matematika és a „hétköznapi fizika” irányultsága egyaránt az ő működésére utal.

Németh Laura, az Öveges-iskola 5.a osztályából Kányádi Sándor A kos című versével készült a versenyre Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A városi szintű versenyek két évtizedes múlttal bírnak már az Övegesben, idén 7 általános iskola és 1 gimnázium 110 tanulója vett részt a tanulmányi erőpróbákon. Az Öveges-napok programját sport- és mesemondó versenyek, őszi játszóházak is gazdagították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában