Öt újabb elektromos töltőállomást adtak át

2019.10.05. 07:00

Egerszeg a tömegközlekedésben is elektromos járművek használatát tervezi

Hazánk élen jár az elektromos autók használatában a térség országaihoz képest. Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg pénteken abból az alkalomból, hogy a megyeszékhelyen öt új elektromos töltőállomást adott át az E.ON, hármat az önkormányzattal, kettőt az Aldival együttműködve.

Arany Gábor

A töltőállomást Nehéz Beáta társaságában megtekintette Balaicz Zoltán és Böjte Sándor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Az elektromos járművek használata nemcsak környezetvédelmi, hanem hatékonysági szempontból is egyre nagyobb teret nyer, mondta a polgármester. Zalaegerszegen a most átadottakkal együtt 17 töltőállomás várja az elektromos autók használóit. Elkezdődött a város klímastratégiájának kidolgozása, amely a következő 10 évben meghatározza az energiatakarékos beruházási irányokat. Az egyik cél a károsanyag-kibocsátás 80 százalékos csökkentése 2050-ig az 1990-es szinthez képest. A megyeszékhely is tervezi a tömegközlekedésben az elektromos járművek használatát.

A töltőállomást Nehéz Beáta társaságában megtekintette Balaicz Zoltán és Böjte Sándor
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Böjte Sándor, a térség önkormányzati képviselője egyebek mellett azt emelte ki, hogy a töltőpontok a költségek csökkentésére, de még a turizmusra is jótékony hatással bírnak.

Nehéz Beáta, az E.ON osztályvezetője leszögezte: az elektromos autózás akkor lehet vonzó, ha egyszerű a használata. A céljuk biztosítani az ország átjárhatóságát teljes hosszában. Most ott telepítettek töltőpontokat, ahol az autósok a bevásárlás, sportolás, vagy a munka ideje alatt tudják feltölteni elektromos járműveiket, így a megyeszékhelyen a jégcsarnok előtt, a Vágóhíd utcai sportcentrumnál, a Park­erdőnél, valamint az Aldinál tankolható meg egyszerre 2-2 e-autó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában