Legalább egy rendezvényt más helyszínre telepítenének

2019.10.02. 07:00

Csendesebb, biztonságosabb, tisztább zalaegerszegi belvárost ígér a Fidesz

A Fidesz városi szervezetének tagjai a megyeszékhelyi belvárossal kapcsolatos fejlesztési terveikről tartottak kedden tájékoztatót a Dísz téren.

Hajdu Péter

Böjte Sándor Zsolt a 4. körzet önkormányzati képviselője­ként, illetve jelöltjeként a közbiztonság helyzetéről és az ezzel összefüggő további teendőkről szólt. Elmondta: a megyeszékhely tavaly az 50 ezer lakosú városok között a legbiztonságosabb volt, de a lakosság biztonságérzetét tovább kell javítani. A Vizsla­parkban és a piacon felsze­relt kamerarendszert képviselőként tovább bővítené a la­kók által kért helyeken, például a Kovács Károly téren, illetve az autóbusz-pályaudvaron. A rend­őrséggel és a polgárőrökkel kialakított jó kapcsolatot erősítené, a városlakóktól szá­mukra küldött információk továbbítására tervez egy egyelőre nem részletezett, hatékony módszert.

Dr. Káldi Dávid, a 3. körzet fideszes képviselőjelöltje lakossági kérésekre reagálva mondta, hogy csökkenteni kellene a zajszintet, kompromiszszumra törekedve a belvárosban zajló rendezvények és a belvárosi lét között. Az ott élők nyugalmát is védené, de a nívós rendezvényeket is fontosnak tartja. Javasolja, hogy jövőre legalább egy rendezvényt vigyenek ki a belvárosból más helyszínre, és felülvizsgáltatná egyes vendéglátóhelyek nyitvatartását. Emellett szigorítaná a köztisztasági rendeletet, megakadályozandó a cigarettacsikkek elszórását.

Bali Zoltán önkormányzati képviselő és -jelölt a belvárosban tervezett beruházásokról elmondta, ezek közé tartozik a Kosztolányi utca, valamint az Ady utca fejlesztésből eddig kimaradt részének és a Kisfaludy utca központtól a Vizslaparkig terjedő szakaszának rekonstrukciója. E munkákat a közműcégekkel összhangban időtállóan kell elvégezni. Újabb virágosításokat és esztétikusabb szelektív hulladékgyűjtő szigetek létrehozását is szorgalmazza Bali Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában