Átadták őket

2019.09.04. 13:00

Újabb két pályát avattak fel az ovisoknak Zalaegerszegen

A zalai megyeszékhely hat éve működik együtt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal az óvodákban nyíló ovisportpályák megvalósításában. Tegnap két óvodában adtak át pályákat a gyerekeknek.

Hajdu Péter

A gyerekek műsorral vették birtokba a pályát a Mikes utcai óvodában Fotók: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A Mikes utcai, valamint a Szent László utcai óvodában nyitották meg a város és az óvodák vezetői a gyerekek jelenlétében a pályákat. Az avatóünnepségeken Balaicz Zoltán polgármester elmondta, az elmúlt években szoros kapcsolat alakult ki a város és az Ovi-Sport Alapítvány között. Ennek köszönhetően 2020-ban minden egerszegi óvodának lesz ilyen bekerített, műfüves multifunkcionális sportpályája, amely számos sportág, köztük a futball, a kosárlabda és tenisz elsajátításában, illetve a gyerekek egészséges életmódra nevelésében nyújt segítséget az intézményeknek.

A gyerekek műsorral vették birtokba a pályát a Mikes utcai óvodában Fotók: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap
A Szent László utcai oviban Szűcs Valdó gátfutó játszott a kicsikkel

A program 2013-ban indult, azóta tíz óvodában nyíltak meg a pályák, jövőre pedig a többi háromban terveznek hasonló fejlesztést. Mint a városvezető elmondta, az utóbbi két ovi-sport pályához 12,5 millió forint önrésszel járult hozzá a város. A pályaavató ünnepségeken megjelent dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, aki elmondta, az alapítvány 2011 óta e speciális kis sportpályák révén több mint 50 ezer óvodást vont be a sportprogramba, és 3500 óvodapedagógus végezte el az ovi-sport programhoz szükséges szakmai tanfolyamot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában