Szombaton ingyenes nyílt nap

2019.09.26. 07:00

Péntektől ünnepel a MOGIM

Kétnapos programmal ünnepli a hét végén 50 éves fennállását a MOGIM, s hamarosan szoborparkjuk is tovább bővül.

Magyar Hajnalka

Pénteken 16 órakor az Alföldi Olajbányász Fúvószenekar vendégváró műsorával kezdődik a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum 50 éves fennállásának ünnepe, ahol 17 órakor Marton Zsombor, a Mol Magyarország kutatás-termelési igazgatója kö­szönti a vendégeket. Ezután felavatják Tóth Ferenc múzeumalapító mellszobrát, s megnyitják a munkásságát bemutató kiállítást. A jubileum alkalmából ünnepi beszédet mond többek között Balaicz Zoltán polgármester, Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, L. Simon László író, Vigh László országgyűlési képviselő. A továbbiakban kiállítás nyílik az öt évtized történetéről.

Szeptember 28-án, szombaton 10 és 15 óra között a családokat invitálja a MOGIM ismeretterjesztő, játékos kikapcsolódásra. A kiállítások megtekintése mellett a nagyobbakat kézművesfoglalkozás, gipszfestés, KRESZ-park, múzeumi társasjáték, tárlatvezetés várja, a legkisebbeknek pedig ugrálóvár és pedálos retró kisautók kínálnak élményt. A KRESZpark igénybevételéhez saját kerékpár hozható. Az ünnepi rendezvénysorozat október 3-án, jövő csütörtökön 10 órakor a jeles olajipari szakember, a Dunai Finomító egykori igazgatója, dr. Rátosi Ernő szobrának felavatásával és az életét, munkásságát bemutató kiállítás megnyitásával zárul.

Mindhárom rendezvényre díjtalan a belépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában