Tartalmas hétvége

2019.09.16. 07:00

Páterdombi búcsú, kertvárosi, ságodi vigasság

A megyeszékhely több városrésze is kínált közösségi programot a hét végén.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán, Vigh László és Gecse Péter szólt a város és a páterdombi városrész fejlődéséről Fotó: Pezzetta Umberto

A kertvárosiak az Apáczai VMK szervezésében vehettek részt a hagyományos Kertvárosi vigasságokon, amely a gyerekeknek szóló játékos programok mellett közös főzésre, sportolásra csábította nemcsak a városrész lakóit, hanem minden egerszegit. Ságodban úgyszintén közös kulturális és szórakoztató műsorral készültek a szervezők, vasárnap pedig a Páterdombi hagyományos búcsúra került sor az ONCSA-keresztnél. E helyszínen délelőtt szabadtéri szentmisét tartottak, majd kezdődtek a gyerekprogramok.

A kulturális műsorban a zalaegerszegi Városi Fúvószenekar és a Páterdomb Kultúrájáért Egyesület lépett a közönség elé, majd három órakor Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László ország­gyűlési képviselő és Gecse Péter alpolgármester, a városrész képviselője köszöntötte az egybegyűlteket. Gecse Péter a páterdombi identitás előremozdító energiáját emelte ki, Balaicz Zoltán a városrész múltját idézte, benne az 1943-as országos rendezvényt, az ONCSA-házak avatását, Vigh László pedig Zalaegerszeg jelenkori fejlődésére, a nemzetközi hírű tesztpályára, az uszodára és a gyorsforgalmi út épülésére irányította a figyelmet, jelezve, a továbbiakban is fejlődési pályán szeretnék tartani a várost. A Radnóti-óvoda gyermekcsoportjának műsora után többek között az Albatrosz Tánc Sport Egyesület, valamint Hertelendy Attila és Debrei Zsuzsanna színművész adott műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában