ezúttal sem rendeltek el tilalmat

2019.09.05. 07:00

Megkezdődtek az őszi haltelepítések Zalában

Megkezdődtek az őszi halasítások megyénkben. Szerdán a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége jóvoltából mintegy ötszáz kilogrammnyi ponty került a szövetség kezelésében lévő kerkafalvai Kéthatár-tóba.

Gyuricza Ferenc

A halakat Tatáról Kerkafalvára szállító Balázs Balázs egy körülbelül két és fél kilós ponttyal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szépen fejlett, átlagosan két és fél kilogramm körüli halak Tatáról, az ottani Öreg-tóból érkeztek. A szövetség ügyvezető elnöke, Puskás Norbert elmondta, mindig igyekeznek a lehető legjobb minőséget kiválasztva, de a legjobb áron hozzájutni a halakhoz, az ország több halgazdaságával kapcsolatban állnak. Most 23 mázsa frissen lehalászott, az Agrárminisztérium Minőségi Magyar Hal védjegyével rendelkező pontyot vásároltak, ebből öt mázsa került a kerkafalvai tóba.

A halakat Tatáról Kerkafalvára szállító Balázs Balázs egy körülbelül két és fél kilós ponttyal
Fotó: Gyuricza Ferenc

– A nyár végéig rekordmennyiségű, több mint 48 tonna ponty került a szövetségi vizekbe – említette Puskás Norbert. – Az őszi haltelepítéseket a horgászok magas szintű kiszolgálása érdekében kezdtük meg ilyen korán. Reméljük, ezzel minél többeknek tudunk horgászati élményekben gazdag őszi szezont biztosítani a vizeinken. A problémamentes és élményteli pecázás érdekében ezúttal sem rendeltünk el tilalmat.

Puskás Norbert azt is elmondta lapunknak, hogy a telepítések várhatóan a jövő héten folytatódnak, akkor a Kerka-holtágból kialakított kerkaszentkirályi tóba kerül két és fél mázsa ponty.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában