Már nem bukdácsolnak a lakosok

2019.09.13. 08:00

Forgalmas járdaszakasz újult meg a kiskanizsai városrészben

A kiskanizsai városrészben élők régi kívánsága teljesült azzal, hogy a közelmúltban új aszfaltburkolatot kapott a Nagyrác utca Bába és Tőzike utca közti szakasza.

Pásztor András

Fitos István, a VIA Kanizsa vezérigazgatója és Tóth Nándor meg is szemlélte a felújított járdaszakaszt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pásztor András

– Őszintén szólva ez a járdaszakasz valóban nagyon rossz állapotban volt, szinte nem telt el úgy hét, hogy valamelyik lakó ne tette volna szóvá a járdaszakasz állapotát – ismerte el Tóth Nándor, a terület önkormányzati képviselője, aki – egyeztetve a VIA Kanizsa Városüzemeltető Zrt-vel – az idei út- és járdafelújítási keret terhére kérte a mielőbbi rekonstrukciót.

Fitos István, a VIA Kanizsa vezérigazgatója és Tóth Nándor meg is szemlélte a felújított járdaszakaszt Fotó: Pásztor András / Zalai Hírlap

A közel 300 méteres járdaszakaszon az egész pályaszerkezetet újraépítették, a régi, téglából készült alap ugyanis teljesen kikopott. Az új alapra került aztán az aszfaltburkolat. A beruházás 5,7 millió forintba került, amit a városüzemeltető társaság az évek keretéből gazdálkodott ki.

– Azért is szükséges volt a felújítás, mert ez az útszakasz kifejezetten forgalmasnak számít a kiskanizsai városrészen belül is, a közelben óvoda és játszótér van, illetve az orvosi rendelő is a térségben található – tette hozzá Tóth Nándor, aki jelezte, hogy hamarosan az említett orvosi rendelő felújítására is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában