Névadót tartottak

2019.09.03. 15:00

Az intézmény néhai pedagógusa nevét viseli a zalalövői iskola tanterme

Az intézmény néhai pedagógusa, a 2017-ben elhunyt Gyarmatiné Erdei Elvira igazgatóhelyettes nevét viseli a jövőben a Zalalövői Általános Iskola felújított magyar nyelv és irodalom szaktanterme.

Gyuricza Ferenc

Gyarmatiné Erdei Elvira emléktáblájánál özvegye, Ferenc, valamint fiai, Balázs (balra) és Gergely Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A névadót tegnap reggel, a tanévnyitó ünnepélyt követően tartották a család jelenlétében. Már a tanévnyitón megemlékeztek Gyarmatiné Erdei Elviráról, Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója szólt róla röviden, majd a tanteremben folytatódott a névadó.

Gyarmatiné Erdei Elvira emléktáblájánál özvegye, Ferenc, valamint fiai, Balázs (balra) és Gergely Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Itt Gyarmati Antal intézményvezető beszélt arról, hogy már korábban tervezték a szaktantermek elnevezését egy-egy kiváló volt pedagógusukról, az élet aztán úgy hozta, hogy elsőként olyan személy előtt róják le ily módon tiszteletüket, aki a közelmúltban még aktív dolgozója volt az iskolának.

A magyar nyelv és irodalom, illetve orosz és angol szakos tanárként dolgozó néhai igazgatóhelyettes munkáját, következetességét, szakmai tudását és hozzáértését egy volt tanítvány, Vertetics Ádám, a Klebelsberg Központ gazdasági elnökhelyettese is méltatta. Gyarmatiné Erdei Elvira három évtizeden át volt a zalalövői iskola pedagógusa, kollégái tiszteletüket a róla elnevezett, az elmúlt tanévben először megrendezett szavalóversennyel, illetve a megújult padlózatú, felújított bútorzatú és korszerűsített megvilágítású tanterem elnevezésével fejezték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában