Fejlesztések és vigasság

2019.09.17. 16:00

Az átadások ünneppé tették Cserszegtomaj szüreti napját

Hidat, járdát és buszmegállót avattak fel szombaton Cserszegtomajon. Az átadások ünneppé tették a falu szüreti napját.

Keszey Ágnes

Színes menet járta körbe a falut: útközben infrastrukturális beruházásokat adtak át és műsorok részesei lehettek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Idén is vidám menet járta végig a települést a hagyományos szüreti felvonuláson, s útközben nem csak a műsorok megnézésére, meghallgatására álltak meg a résztvevők. A falu több pontján megvalósult fejlesztéseket mutatták be, s adták át. Infrastrukturális beruházások fejeződtek be, ezek egyike az új híd elkészülte. Tavaly ősszel akkora ár zúdult a településre, hogy teljesen lerombolta azt a hidat, mely a Csókakői patak felett biztosította az átkelés lehetőségét a cserszegi és a tomaji rész között.

Színes menet járta körbe a falut: útközben infrastrukturális beruházásokat adtak át és műsorok részesei lehettek Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

- Kilencven százalékos állami vis maioros támogatással állítottuk helyre a hidat. Ez biztosítja Tomaj és Cserszeg között a közlekedést: jelentősen lerövidíti a két településrészt közti utat: nem kell három kilométeres kerülőt tenni – mutatta be a mindösszesen (állami és települési forrásból) 18 millió forintból megvalósult helyreállítást Bartha Gábor polgármester. Napelemes közvilágítást is kiépítettek, s fejlesztették a csapadékvíz-elvezető rendszert, hogy további rongálást ne okozzon az intenzív esőzés. A hídon egy szobrot is elhelyeztek, melyet egy korábbi művésztelepen egy orosz fafaragó készített, annak ihletésére, hogy az 1800-as évek közepén egyesült a két falurész. A hídhoz kapcsolódó útszakaszokat is felújították, e munkálatokat a települési költségvetésből, 8 millió forint átcsoportosításával finanszírozták. A Csókakői úton járdát alakítottak ki, 2 millió forint ráfordítással.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Bartha Gábor polgármester adta át a fejlesztéseket
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

A szüreti felvonulás végighaladt a településközpontban, az iskola melletti Bakonyi Károly utcában is. Itt a most elkészült két buszmegállót adták át – ezek kialakítása 14,7 millió forintba került. Az átadások mellett más megállói is voltak a szüreti felvonulásnak, hiszen a falu több pontján műsorok szórakoztatták a résztvevőket. Este pedig Vincze Lilla és zenekara lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában