politika

2019.09.21. 07:00

A kérdés: tudják-e folytatni a munkát – Soltész Miklós szerint sokat veszíthet az ország

Az ellenzéket csak a Fidesz elleni gyűlölet tartja egyben – ezt Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkár mondta csütörtöki nagykanizsai látogatásán.

Horváth-Balogh Attila

Cseresnyés Péter, Soltész Miklós és Balogh László a fórumon Fotó: Szakony Attila

Soltész Miklós a dél-zalai városban tett látogatása során találkozott Balogh Lászlóval, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjével, Hella Ferenc református lelkipásztorral, Böszörményi Géza piarista igazgatóval, majd fórumot tartott a Thúry Vitézlő Oskolában.

Itt Balogh László köszöntötte a szépszámú megjelentet, majd Cseresnyés Péter államtitkár, a térség ország­gyűlési képviselője vette át a szót.

Ő hangsúlyozta: a Fidesz komoly megmérettetés előtt áll, október 13-án nem az lesz a legfontosabb kérdés, hogy az adott választókörzetben ki ülhet a képviselői székbe, vagy hogy ki lesz a polgármester, hanem az, hogy tudják-e folytatni azt a munkát, amit 13 évvel ezelőtt elkezdtek. Rámutatott: ha az ellenzék adhatja a polgármestert, vagy ha a másik oldal lesz többségben a képviselő-testületben, akkor újra bekövetkezik a korábbi balliberális városvezetések időszakában tapasztalható vagyonvesztés, a város újra eladósodik és megáll a fejlődés.

Cseresnyés Péter, Soltész Miklós és Balogh László a fórumon
Fotó: Szakony Attila

Soltész Miklós államtitkár a kanizsai rendezvényen arról beszélt: komolytalan az ellenzéki összefogás, mert tagjai az összeborulás előtt kígyót-békát mondtak egymásra. Kijelentette, hogy az ellenzéket most csak a Fidesszel szemben érzett gyűlölet tartja össze, s ez hosszú távon nem működőképes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában