Olaszosan

2019.09.27. 10:00

A Giróra is gondoltak a rendhagyó nyelvi délelőttön a Thúry-iskolában

Rendhagyó délelőttjük volt csütörtökön a Thúry György Szakképző Iskola tanulóinak.

Szabó Zsófia

A diákok az olasz verseny rózsaszín-fehér színeiben táncoltak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az iskolaidő ellenére legális buliban olasz zenére táncoltak többen, a koreográfiát Heckenberger Boglárka diák tanította be. Az akciót a szintén „keris” tanuló, Poór Martin bicajozása színesítette a suli udvarán. A programot az intézmény turizmus–idegen nyelvi munkaközössége szervezte a nyelvek európai napjához kapcsolódva. Vlaszák Andrea tanár, a közösség vezetője elmondta: hagyomány, hogy a nemzetközi napra különféle programokkal hívják fel a figyelmet.

A diákok az olasz verseny rózsaszín-fehér színeiben táncoltak
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Célunk elsősorban az idegen nyelvek népszerűsítése a fiatalok körében – mondta el Vlaszák Andrea. – De idén más apropója is van a rendezvényünknek: a jövő májusi Giro d’Italia kerékpáros verseny kanizsai befutójára hangolódunk a flashmob és a nyelvi verseny révén is. Minden alkalmat meg kell ragadni, hogy élményszerű, vidám eseményekkel a fiatalokat a nyelvtanulás felé orientáljuk, mivel ez nem könnyű feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában