Jutott idő kirándulásra is

2019.08.07. 13:00

Hittanosok táboroztak Karmacson

A zalaapáti, a kehidakustányi és a zalaudvarnoki plébániához tartozó településeken élő gyerekeknek és fiataloknak szerveztek hittantábort.

Keszey Ágnes

Az együtt töltött öt napot sportos programok, vetélkedők, akadályverseny is színesítette Fotó: ZH

A lelki feltöltődést és sok élményt nyújtó, közelmúltban véget ért ötnapos tábornak Karmacs adott otthont, innen kirándulásokra is indultak a táborlakók.

Karmacson, a régi iskolaépületből átalakított táborhelyen pihentek, sportoltak, s ami a legfőbb, lelkiekben töltekeztek a 9 és 18 év közötti diákok az öt nap alatt.

Az együtt töltött öt napot sportos programok, vetélkedők, akadályverseny is színesítette Fotó: ZH

A 38 gyermek és fiatal kirándulásokon is részt vett. A programot Bóka Tibor plébános idézte fel lapunknak. Mint elmondta, volt egy túranap, amikor Zalaköveskutat és egy biofarmot ismertek meg a táborlakók.

A kehidakustányi fürdőben is kikapcsolódhattak a létesítmény tulajdonosának felajánlásaként. S bár a hit és a lelkiség minden napot átszőtt, a tábor egy napja lelki nap volt, amikor hittanos vetélkedőt is rendeztek.

A napokat sportos programok, vetélkedők, akadályverseny is színesítette. S mindennap rendeztek méta bajnokságot: a hagyományos magyar labdajáték népszerű volt a táborlakók körében, s a freestyle bemutató is nagy sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában