kitüntetés

2019.08.22. 12:00

Díszpolgári címben részesült a bázakerettyei helytörténész

A község helytörténetének, olajipari múltjának bemutatása, a település fennmaradása és éltetése érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként a település önkormányzata díszpolgári címet adományozott Hofstädter Józsefnek.

Gyuricza Ferenc

Hofstädter József, Horváth István és Iványi László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A kitüntetés átadására a Szent István-napi ünnepség keretében került sor. A község templomában megtartott, szentmisével egybekötött ünnepségen Hofstädter József életútját, valamint a kitüntetés odaítélésének indoklását Horváth István nagykanizsai versmondó ismertette. Mint mondta: díszpolgári címmel azon személyek tevékenységét ismeri el az önkormányzat, akik a település fejlődése érdekében, a helyi közösség szolgálatában szereznek kiemelkedő érdemeket, s ezáltal példát jelentenek a lakosság számára. Az 1947-ben Bázakerettyén született Hofstädter József technikusi, majd tervezőtechnikusi munkakörben a Kögáznál, illetve annak jogelődjénél, a Dunántúli Földgázszolgáltató és -szerelő Vállalatnál dolgozott, később a Kögáz helyi, majd nyugdíjazásáig a lenti kirendeltségének vezetője volt. Emellett jelentős szerepet vállalt a település közéletében, 17 éven keresztül volt az iskolaszék elnöke, valamint lokálpatrióta helytörténet-kutatóként, az Olajipari Nyugdíjasklub Egyesület tagjaként igyekszik ápolni a település múltját, hagyományait. A dísz­polgári címre az Olajipari Nyugdíjasklub Egyesület terjesztette fel.

Hofstädter József, Horváth István és Iványi László
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A kitüntetést Iványi László polgármester nyújtotta át Hofstädter Józsefnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában