Lecserélték a megfakult képet, mely Rockenbauer Pált ábrázolta

2019.08.08. 11:00

Az Örömhegyen túrázott a Dél-Zalai Kékvirág Túracsapat

A Dél-Zalai Kékvirág Túracsapat tagjai számára nincs nyári szünet, hiszen a szabadságolási időszak a legalkalmasabb kisebb-nagyobb kirándulásokra.

Horváth-Balogh Attila

Huszonhárman vettek részt az Örömhegyre vezetett túrán Fotó: a szerző

A nyári fejleményekről Lőrincz Sándor túravezető számolt be lapunknak.

– Júniusban egy kellemes nyári túra keretében lecseréltük az Örömhegyen még 2013-ban kihelyezett és azóta

alaposan megfakult képet, mely Rockenbauer Pált, a hazai televíziós ismeretterjesztés és természetfilmezés 1987-ben elhunyt kiemelkedő alakját ábrázolja – idézte fel Lőrincz Sándor. – Június 27-én rövid sétát tettünk a magyarszerdahelyi szőlőhegyen, a Hétmérföldes Csizma című rendezvény keretében. Augusztus 3-án a Kanizsa Kul-Túra Egyesület szervezte meg a Rockenbauer Pál Emlékúton című túráját Dél-Zalában, 11-én pedig az Ajkai Kórház Sportegyesület Padtól padig a Kab-hegyen címet viselő, a Bakony déli részét bemutató programjára kerül sor. Augusztus 17-én az Országos Kéktúra 2. túráján veszünk részt, a Káld és Hosszúpereszteg közötti szakaszon.

Huszonhárman vettek részt az Örömhegyre vezetett túrán Fotó: a szerző

Lőrincz Sándor hozzáfűzte: 18-án a Sarokkő Egyesület Tihanyi koponya című, természetesen a Tihanyi-félsziget magaslataira szervezett túrája következik a naptárban, mely csodálatos balatoni panorámát kínál a túrázóknak. Másnap a Balaton-felvidékre visz a Bauxitkutató teljesítménytúra, 31-én pedig az Olajipari Természetjáró Egyesület ellenőrző túrájára kerül sor a felújított jelzésen, a söjtöri Deák-háztól Hahótig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában