150 figura gyűlt össze

2019.07.20. 12:00

Plüssmacikkal búcsúztak a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán

A végzős hallgatók tanulmányaik befejeztével búcsúként – maguk helyett – egy plüss macit hagynak a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán. Az öt éve indult kampányban mostanra 150 figura gyűlt össze.

Benedek Bálint

Roósz Péter és Zadravecz Renáta örömmel ölelték magukhoz a plüssmacik egy részét a kanizsai kampuszon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Az intézmény tanulmányi irodájának munkatársai, Orlainé Tauer Andrea ügyintéző vezetésével 2014 tavaszán rendeztek már egy plüssmaci kiállítást a kampusz könyvtárában. Akkor a hallgatók és az oktatók saját, otthoni kedvenc játékait lehetett megtekinteni, de egy hónap múlva hazavitték ezeket.

Roósz Péter és Zadravecz Renáta örömmel ölelték magukhoz a plüssmacik egy részét a kanizsai kampuszon Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

– Ekkor döntöttük el, hogy a végzős hallgatók hagyhatnának egy macit ránk, ezzel is kifejezve kötődésüket, szeretetüket és ragaszkodásukat volt iskolájukhoz – mondta az ötletgazda. – Az itt maradt plüss kedvenc ekképp lett a kapcsolat a diplomát szerzettek és az egyetem között. Az évek alatt kaptunk óriás pandamacit, de kézzel készültek is érkeztek. Jobban kedveljük a normál méretűeket, hiszen a tárolásuk könnyebb, ám ezekből is már két szekrényt megtöltöttünk.

Okleveles közgazdászként az idén diplomázott Zadravecz Renáta és turizmus-vendéglátás alapszakon Roósz Péter. Mindkettejük egy macival búcsúzott az egyetemtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában