balesetveszélyes volt

2019.07.19. 09:00

Megújították a Kerka-patakon átívelő fahidat

Felújíttatta a Kerka-patakon átívelő faszerkezetes hidat a település önkormányzata. A munkálatok a minap fejeződtek be.

Gyuricza Ferenc

Hosszú János a híd gyalogos részét alakítja ki

Fotó: Gyuricza Ferenc

A felújításra azért volt szükség, mert egyes elemek már annyira rossz állapotban voltak, hogy balesettel fenyegettek. Vidáné Kerese Zsuzsanna, a falu polgármestere elmondta: a korhadt elemeket kicserélték, illetve a híd két oldalán kialakított gyalogos részt teljesen újjáépítették.

Hosszú János a híd gyalogos részét alakítja ki
Fotó: Gyuricza Ferenc

A Kerka-híd egy külterületi úton található, melyen haladva mezőgazdasági területek, illetve a falu melletti szőlőbirtokok közelíthetők meg. A polgármester azt is hozzátette, hogy a felújítással addig mindenképpen várni akartak, amíg magának az útnak a helyreállítása meg nem történik, hiszen az új elemeket nem akarták extra terhelésnek kitenni. Miután az út mészkövezése az elmúlt évben megtörtént, a rendelkezésre álló pénzeszközök felhasználásával idén nyáron a híd felújítását is le tudták bonyolítani.

A munkálatokat egy zalai vállalkozás végezte, az önkormányzattal egyeztetve, így arra is oda tudtak figyelni, hogy az említett birtokok a felújítás ideje alatt is megközelíthetők legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában