Felsőoktatás

2019.07.26. 07:00

Még van esély bejutni a PEN-re

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszára száz hallgatót vettek fel az ősszel induló tanévre.

Szabó Zsófia

Forrás: Pixabay

Erről dr. Tóth-Kaszás Nikoletta campusigazgató beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján. Jelezte: évről évre egyre nagyobb a levelezős hallgatók aránya. A felvett diákok nagyjából fele így végzi majd tanulmányait. Vélhetően sokan munka mellett tanulnának a felsőoktatásban. – Nem kiváló, de nagyon jó eredménynek tartjuk vidéki felsőoktatási intézményként a felvett hallgatók számát. Legnagyobb érdeklődés továbbra is az informatikai képzések iránt van. Alapképzések esetén változatlanul népszerű a mérnök- informatika és az üzemmérnök- informatika. Aminek szintén örülünk, hogy új szakot is tudtunk indítani. A vízügyi üzemeltető mérnök szak egyelőre kis létszámú csapattal, nappali tagozaton, magyar nyelven megy majd, ám bízunk benne, hogy a jövőben ezt tovább tudjuk népszerűsíteni.

– A turizmus-vendéglátás szak iránt a korábbinál jóval nagyobb volt az érdeklődés, viszont sajnos nagyon magas ponthatárokat állapítottak meg államilag finanszírozott, nappali tagozaton. Ez esetben 400 pont volt a szint, amely maximumpontot jelent. Ehhez két nyelvvizsga elengedhetetlen. A költségtérítéses szakra már 300 pont is elég volt. Szerencsére azonban el tudjuk indítani az említett szakot – mondta dr. Tóth-Kaszás Nikoletta.

Idén nagy érdeklődés övezte a pénzügy-számvitel felsőoktatási szakképzési szakot, különösen levező tagozaton. Így ez is húzószak lett. Emellett más szakokat, köztük a gépészmérnök és a logisztikai mérnök mesterképzést is el tudják ősszel indítani.

– Akiket nem vettek fel a kívánt szakra, még van esélyük a pótfelvételi eljárás révén – folytatta az ­igazgató. – Ennek során egy intézményt lehet majd megjelölni. A kihirdetett ponthatárok jó indikátorok: ezeknél alacsonyabbak a pótfelvételin sem várhatók. Mi az összes szakunk esetében hirdetünk erre lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában