Tisztelgés az életmű előtt

2019.07.27. 08:00

Koszorúzással emlékeztek meg Pék Pál költőről Nagykanizsán

Pék Pál, a 2008-ban elhunyt költő, pedagógus pénteken ünnepelte volna 80. születésnapját.

Horváth-Balogh Attila

Szemes Péter és dr. Zóka Péter helyezte el a koszorút a ház falán Fotó: Horváth-Balogh Attila/Zalai Hírlap

Emléke előtt tisztelegve a Csokonai-társaság elnöksége és a Magyar Írószövetség tagsága, valamint a Pannónia Kulturális Egyesület elnöksége nevében koszorút helyezett el pénteken a költő Ady utcai volt otthonának falán Szemes Péter irodalomtörténész és dr. Zóka Péter filozófus, történész.

– Minden település és közösség kötelessége emlékezni azon jeles személyiségeire, akiknek példaértékű munkássága a közösség, illetve tágabb értelemben a nemzet javát szolgálja – mondta el Szemes Péter, aki nem mellesleg a Pannónia Kulturális Egyesület titkára is. – Azt gondoljuk, hogy Pék Pál költőként, jazzkedvelőként, pedagógusként, lapszerkesztőként és nem utolsósorban irodalomszervezőként ilyen ember volt. Ezért tartjuk fontosnak, hogy évről évre fejet hajtsunk az emléke előtt.

Szemes Péter és dr. Zóka Péter helyezte el a koszorút a ház falán Fotó: Horváth-Balogh Attila/Zalai Hírlap

Dr. Zóka Péter hozzátette: a kaposvári székhelyű egyesület gondozásában, Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere támogatásával jelenik meg hamarosan az a kötet, amely Pék Pál válogatott verseit tartalmazza. A műveket Szemes Péter és Németh István Péter költő, irodalomtörténész válogatta.

– Úgy véljük, hogy méltó tisztelgés lehet ez Pali irodalmi teljesítménye, költői életműve előtt – jelentette ki végül Szemes Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában