Jó tanárral jó diák bármit elérhet

2019.07.05. 10:00

Bagladi Milán szép sikerei a versenyeken

A tanévnek vége, a diákok már örülnek a nyári szünetnek, azonban év közben a tanulnivalók mellett tanulmányi versenyeken is többen eredményesen szerepeltek, köztük az Arany János Általános Iskola és AMI diákja, Bagladi Milán.

Korosa Titanilla

Kósáné Robb Olga, Bagladi Milán és Boa László Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

A szeptemberben a középiskolát kezdő diák az elmúlt évben több különböző megmérettetésen szerepelt eredményesen. Egyetlen zalaiként jutott be a közép- és általános iskolák tanulóinak meghirdetett Öveges József Kárpát-medencei fizikaverseny döntőjébe 76 diákkal együtt és ért el harmadik helyezést Milán. A feladatok közt volt fizikatörténet, teszt, számítás, mérés.

– Milánnal nehéz volt a felkészülés során időpontot egyeztetni a sok versenye miatt – mondta el tanítványáról Boa László fizikatanár. – Előfordult, hogy szombaton is találkoztunk, de Milán nagyon aktív és motivált volt végig, végrehajtotta, amit kértem tőle.

Kósáné Robb Olga, Bagladi Milán és Boa László Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

– Jó tanárral jó diák szinte bármit elérhet – értékelte a közös munkát Bagladi Milán. – Leginkább a hetedikes anyagból a mozgások fajtái témakör áll hozzám közel, a nyolcadikból pedig az elektromosság. A verseny döntőjét Győrben rendezték, itt sok érdekes kiegészítő programon, fizikabemutatón vehettünk részt – idézte fel Bagladi Milán. Érdeklődése szerteágazó, matematika–informatika emelt szintű osztályba jelentkezett a nagykanizsai Batthyány-gimnáziumba, de mint mondta: ott a fizika is erős tantárgy lesz. Milán már ötödikes korában megnyert egy országos informatikaversenyt alkalmazói kategóriában egyéniben, később csapatban, azóta folyamatosan résztvevője volt több megmérettetésnek, és ért el dobogós helyezéseket. A tanuláshoz, felkészüléshez elengedhetetlen a jó időbeosztás, szabad idejében biciklizik, úszik, és szeret kirándulni.

A tanévben kitüntették az Arany-iskolából Kósáné Robb Olga informatikát tanító pedagógust, aki elnyerte a Bonis Bona díjat a kiváló tehetséggondozó kategóriában. Az elismerést a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak, szakembereknek ítélik oda négy kategóriában. Idén húszan kapták ezt meg. A pedagógus jó hangulatú szakkörein a diákok egymástól is tanulnak. Tanítványai az utóbbi öt évben az országos és megyei informatikaversenyeken több első és dobogós helyet is szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában