segítik a feltöltődést

2019.07.21. 09:00

A Borostyán-tó és a kis dombok közti tavak

A Borostyán-tó az egyik legkedveltebb természetes fürdőhely a megyében, amely kiépített strandjával, pihenést elő­segítő infrastruktúrával várja vendégeit.

Gyuricza Ferenc

Sokorainé Nagy Ágnes és Sokorai Szabolcs a csesztregi szabadidőparkban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A város polgármestere, Pintér Antal azt mondja, jó idő esetén hétvégente akár a napi 3-400 fős vendégszámot is elérik. Túl vannak annak a bazalt­köves útnak a műszaki átadásán, amely a város felőli megközelítést teszi könnyebbé.

A csesztregi Tölgyfaliget Szabadidőpark is kedvelt helynek számít a környéken élők és a turisták körében. A 2001-ben átadott, mesterségesen duzzasztott tó az úgynevezett szabad vizek kategóriába tartozik, ám évről évre folyamatos fejlesztésekkel igyekeznek vonzóbbá tenni. A nagyszentjánosi Sokorai házaspár évek óta visszatérő vendég a tónál, mint mondják, a véletlennek köszönhetően fedezték fel.

Sokorainé Nagy Ágnes és Sokorai Szabolcs a csesztregi szabadidőparkban
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Néhány évvel ezelőtt, amikor a Vadása-tavon nem lehetett fürödni, kerestük a környékbeli lehetőségeket – idézte fel Sokorainé Nagy Ágnes. – Így találtunk rá a csesztregi tóra, melybe azonnal beleszerettünk, s azóta rendszeresen vissza is járunk. Csendes, nyugodt környék, tiszta, kulturált, van öltöző és mellékhelyiség, a gyerekeknek játszótér, ezekkel az adottságokkal nagyon kevés hely rendelkezik. Láthatóan odafigyelnek rá, évről évre folyamatosak a fejlesztések, állapította meg a vendég. Ágnes férje, Szabolcs azt is elárulta, a másfél napos kikapcsolódási lehetőséget születésnapi ajándékba kapta feleségétől. A szabadidőpark egyik apartmanházát bérelték ki, amivel már évek óta szemeztek.

Kustánszegen a település melletti tó a nyugati oldalán kiépített jó minőségű strandjának, játszóterének, sport­pá­lyái­nak és szalonnasütő he­lyeinek köszönhetően főleg hétvégente bonyolít le nagyobb vendégforgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában