ökoiskola

2019.06.08. 07:00

Nem lehet elég korán kezdeni a környezettudatosságra nevelést

A Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola adott otthont tegnap a kilencedik örökös ökoiskola-találkozónak.

Szabó Zsófia

A házigazda intézmény diákjai rendhagyó előadással mutatták be iskolájukat a vendégeknek Fotó: Gergely Szilárd

A rendezvényen ezúttal is a kanizsai településrészek intézményeibe járó diákok vettek részt. A házigazda iskola mellett, a kiskanizsai és a miklósfai tanulók 12 fős csapatokkal képviseltették magukat. Suhai Zsolt, a palini intézmény vezetője jelezte: a találkozó keretében jobban megismerik egymást a diákok.

– Az is célja a programnak, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára – fogalmazott Suhai Zsolt. – Az életünk nagy részét épített környezetben töltjük, de a teljességhez a természet kincsei is hozzátartoznak. Az értékekre pedig vigyáznunk kell, ezért jó minél fiatalabb korban felhívni a figyelmet a felelősségteljes gondolkodásra.

Az ökoiskolai találkozók ötlete a Miklósfai Általános Iskolából indult, ahol jelenleg is ökoiskola-tanrend szerint történik az oktatás.

– Már az első osztályban, a tanévnyitón elkezdjük a programot – emelte ki Sebestyén Nikoletta, az intézmény vezetője. – A gyerekek elültetnek egy fát az iskola udvarán és nyolc évig gondoskodnak róla.

A házigazda intézmény diákjai rendhagyó előadással mutatták be
iskolájukat a vendégeknek Fotó: Gergely Szilárd

Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója annak adott hangot, hogy közösen gondolkodnak az ökoiskolák a jövő generáció nevelésének tekintetében.

– A jövőben kiterjesztenénk ezt a találkozót, hogy minden kanizsai intézmény diákjai részesüljenek a programokban – mondta Molnár István.

Elhangzott még, hogy ezek az összejövetelek minden évben más tematika szerint zajlanak. Idén egymás városrészeivel, iskoláival ismerkedtek a gyerekek bemutatók keretében. Horváthné Hegyi Zsóka palini tanár elmondta: az előadások után kincskereső túrán vették részt a csapatok a förhénci hegyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában