25 millió forintos uniós támogatás

2019.06.26. 13:00

Felépült a vadonatúj sportöltöző Óhidon

A közelmúltban volt a futballpálya öltözőjének műszaki átadása. Molnár András polgármester örömmel újságolta, hogy a mai igényeknek mindenben megfelelő épületet hoztak létre 25 millió forintos uniós támogatásból.

Szalay Csaba

Készül a birkagulyás a nyugdíjasoknak Fotó: Szalay Csaba

Ez „jutalom” a megyei III. osztály keleti csoportjában bajnokságot nyert csapatnak. Az amatőr játékosokból álló csapatot az önkormányzat évente 400 ezer forint anyagi támogatásban részesíti, de más módon is segíti a tevékenységét. Az öltöző berendezését a csapat tagjai önkéntes munkával fogják elkészíteni.

Készül a birkagulyás a nyugdíjasoknak Fotó: Szalay Csaba

Jelenleg folyó beruházás Óhíd csapadékvíz-elvezető rendszerének megújítása. Erre 53 millió forint európai uniós támogatást nyert az önkormányzat és 10 millió forint saját erőt adott hozzá. Nagyobb esőzéseknél a házak pincéi beáznak, ezt próbálják szeptember közepéig megszüntetni. A közösségi ház kihasználtságával kapcsolatban a polgármester megemlítette, hogy a keszthelyi könyvtár fiókkönyvtáraként működő bibliotéka olvasólétszáma folyamatosan emelkedik, könyvállománya is mindig frissül. A helyi nyugdíjasklub havonta egyszer-kétszer tart öszszejövetelt.

Vezetője, Kator Lajosné változatos programról gondoskodik, a minap éppen birkagulyást főztek a rendezvényükre. Molnár András polgármester arról is beszámolt, hogy az 550 fős faluban két csoportba 30 óvodás jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában