Erősíteni a falu közösségét

2019.06.14. 10:00

Az idei kerkabarabási családi nap középpontjában is a gyerekek álltak

Játszóház és szórakoztató műsorok adták a gerincét a település elmúlt hétvégén megtartott családi napjának. A mintegy háromszáz lelkes falu lakói közül rengetegen kilátogattak a művelődési ház udvarára, de érkeztek érdeklődők a környező településekről is.

Gyuricza Ferenc

Mutyi bohóc Dornfeld Csengét is megajándékozta Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

A községben immár hagyomány, hogy a nyár beköszöntével családi napot tartanak. amivel elsősorban a gyermekeknek kíván kedvezni az önkormányzat. Így történt ez idén is, hiszen a programok nagy részét számukra szervezték – gondolva egyrészt a közelgő szünidőre, illetve az éppen csak elmúlt gyereknapra.

– A játszóház mindig közkedvelt program a vendégeink körében, fellépőnek pedig rendszerint olyan személyt hívunk, aki jól ért a gyermekek nyelvén – mondta el a rendezvényről Vidáné Kerese Zsuzsanna polgármester. – Ezúttal Mutyi bohócra esett a választásunk, aki nemcsak remekül elszórakoztatta a jelenlévőket, de a gyerekek egy kis ajándékot is kaptak tőle. A programunk célja a helyi közösség erősítése, azt szeretnénk, hogy a falu lakói közösen töltsenek el egy tartalmas napot.

Mutyi bohóc Dornfeld Csengét is megajándékozta Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Vidáné Kerese Zsuzsanna azt is elmondta, hogy a családi napot megelőzően is tartottak egy közösségi programot a falu lakói számára. Támogatóiknak köszönhetően az önkormányzat számára lehetőség nyílt egy budapesti buszos kirándulás és városnézés megszervezésére. A településen élő gyermekek többsége, de a résztvevő felnőtt lakosok közül is sokan most első alkalommal jutottak el a fővárosi állatkertbe, amelynek megtekintése életre szóló élményt jelentett mindnyájuknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában