Mol Helyi Érték program

2019.06.01. 12:00

Az alsórajkiak a parasztolimpiára fordítják a támogatást

A helyi Kisfaludi Strobl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület 300 ezer forint támogatást nyert – közösségi összefogásnak köszönhetően – egy helyi értékeket, civil kezdeményezéseket támogató pályázaton.

Szabó Zsófia

A Mol Helyi Érték programján 40 szervezet kapott finanszírozást.

Megyénkben – az alsórajki csoport mellett – a Zalai Különleges Mentők szerepeltek sikeresen a projekten. Ők a Gébárti-víztározó területének rendezésére, míg az alsórajki egyesület parasztolimpia rendezésére kapott támogatást, mégpedig a korábbi, közlemény alapján megjelent hírben feltüntetett összeggel ellentétben valójában 300 ezer forintot. Marton Nóra, a Kisfaludi Strobl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta: nagy segítséget jelent számukra a támogatás. – Nyáron rendeztük meg első alkalommal a parasztolimpiát, amely nagy érdeklődés mellett zajlott. Ezért szeretnénk idén is megszervezni, de kis költségvetésből gazdálkodó egyesület lévén nehézséget okoz az anyagiak előteremtése.

A tavalyi rendezvény költségeit, kellékeit tagjaink, szponzorok és a Zala Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház finanszírozásából fedeztük. Idén pedig a 300 ezer forint projekttámogatást fordítjuk a parasztolimpiára – összegezte Marton Nóra. Hangsúlyozta: mivel rendszeresen szerveznek különböző közösségépítő programokat, nem kell várni nyárig Alsórajkon egy tartalmas délutánra. Vasárnap 14 órától gyermeknapot tartanak a kultúrháznál, sok más mellett terápiáskutya- bemutatóval, pizzapartyval és kézműves foglalkozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában