Bevándorlás vagy a kultúránk megőrzése?

2019.05.11. 07:00

Völner Pál hévízi fóruma az uniós választás tétjéről szólt

A Fidesz Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani! című fórumsorozatának keretében Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára tartott előadást Hévízen.

Keszey Ágnes

Völner Pál beszél a hévízi fórumon, mögötte Manninger Jenő, valamint Papp Gábor, a város polgármestere

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A csütörtök esti fórum házigazdája Manninger Jenő országgyűlési képviselő volt, aki elmondta, hogy az országjáró fórumsorozatnak Zalában is több állomása van.

Völner Pál beszél a hévízi fórumon, mögötte Manninger Jenő, valamint Papp Gábor, a város polgármestere Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

– Az elmúlt évtizedekben láttuk, hogy nemcsak Magyarországon, más országokban is alacsony a részvétel. A rendezvények célja, hogy minél többen vegyenek részt az európai parlamenti választáson, hiszen nagyon fontos választás lesz – mondta lapunknak Manninger Jenő. Völner Pál államtitkár úgy kezdte fórumát: a választás tétje, bevándorláspárti vezetői lesznek-e az Uniónak, vagy olyanok, akik megvédik keresztény európai kultúránkat?

– Amit miniszterelnök úr is megfogalmazott: olyan vezetőket kell Európában választani, akik nem bevándorláspártiak, mint az elmúlt időszakban azok, akiktől szenvedtünk. Láthattuk, hogyan támadták a kerítésépítést, a jogi ha­tár­zárat, azokat az intézkedéseket, amelyeket hoztunk. Gondolhatunk akár Timmermansra, a szocialisták listavezetőjére: láthattunk, hányszor találkozott Soros Györggyel, láthattuk ngo-inak (nem kormányzati szervezet) tevékenységét – részletezte Völner Pál. Hozzátette, hogy a voksoknak nagy értéke van Európa jövőjét és a migrációt tekintve. Az államtitkár úgy fogalmazott: az is a kérdés, hogy Brüsszel úgy fog-e működni, mint egy birodalmi központ, vagy mint a nemzetek közösségének központja, ahol az államok szuverenitása nem sérül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában