A nevelés tudománya

2019.05.09. 14:00

Új időkről és hagyományokról is szólt a Nagykanizsai Tankerületi Központ konferenciája

Neveléstudományi konferenciát tartott a Nagykanizsai Tankerületi Központ a helyi és környékbeli pedagógusoknak szerdán a HSMK színháztermében.

Benedek Bálint

Dénes Sándor, Bajzáth Mária neveléstudományi szakember, Sipos Edit fő szervező és Magyar Ferenc a konferencia szünetében beszélget

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A program első alkalommal zajlott le, ám a nagy érdeklődés miatt a központ szeretné eztán minden évben megrendezni. Az eseményen elhangzott: a szakmai szempontból kivételes tanácskozás a korszak igényeihez igazodó információkat, lehetőségeket ad.

Magyar Ferenc tankerületi igazgató megnyitójában emlékeztetett: kétségtelen, hogy a 21. század pedagógiája, az iskolai nevelés alapja megváltozott, a pedagógusoknak a korábbiaktól eltérő kihívásokkal kell szembenézniük.

Dénes Sándor, Bajzáth Mária neveléstudományi szakember, Sipos Edit fő szervező és Magyar Ferenc a konferencia szünetében beszélget Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Vannak azonban örök értékek, amelyek soha nem lesznek avíttak – folytatta. – Ezeket nekünk, pedagógusoknak tovább kell vinnünk és adnunk, mert a hivatásunk és az elkötelezettségünk ezt kívánja meg, ezt diktálja – a trendektől, az átalakuló világtól függetlenül. Hiszem, hogy Magyarországon nem nőhet fel úgy gyermek, hogy ne ismerné meg hagyományait, nemzete múltját, értékeit és mindazt, ami tartást adhat.

Dénes Sándor polgármester is köszöntötte az érdeklődőket. Mint elmondta: a pedagógiának, a pszichológiának és a szakmódszertannak a közös együttműködése sokat segíthet a gyerekek tanításában. Az új, állandóan változó világ számos átalakulást hozott, melyekre mindenképpen reagálni kell. Ebben segítenek a felkészült előadók, pszichológusok és tanárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában