a túlzott esőzés hatása

2019.05.31. 07:00

Több fa kidőlt és víz árasztotta el az utakat Zalalövőn

Komoly vízelvezetési gondokat okozott az elmúlt napok szokásosnál is nagyobb mértékű esőzése a zalai kisvárosban. Kézi és gépi beavatkozásra is szükség volt, hogy az összegyűlt csapadékvizet le tudják vezetni a település belterületén.

Gyuricza Ferenc

A legnagyobb probléma a Kossuth utcában jelentkezett, ahol részben a gondozatlan árkok, részben az átereszek eltömődése miatt már kedden délután elöntötte az útburkolatot a víz. A szerdai esőzés miatt tovább emelkedett a vízszint, így a helyi önkéntes tűzoltók átmosták a csöveket, másutt pedig gépi beavatkozásra is szükség volt az összetorlódott hordalék eltávolítása érdekében, de egyes pontokon a járdák is sérültek, van, ahol az aszfaltburkolatot kezdte meg a víz, másutt alámosásokat okozott a levonuló ár. A 86-os régi nyomvonalán ugyancsak kiöntöttek az árkok, ez utóbbi helyen mezőgazdasági területek kerültek víz alá.

A sok esőzés másutt is okozott problémákat, Zalabaksán teljesen feltelt a szennyvízcsatorna- hálózat, az átemelő szivattyúk a fokozatos terheléssel nem tudtak megbirkózni, de Horváth Ottó polgármester elmondása szerint a Cupi-patak medre is teljesen telítődött. A Kebele- és a Szentgyörgyvölgyi- patakok viszont ki is léptek a medrükből. A felázott talaj miatt több helyen történtek fakidőlések is, ezek jellemzően a reggeli órákban okoztak problémát, de a tűzoltók viszonylag hamar el is hárították az akadályokat. Olvasóinktól kapott jelzések alapján a Szilvágyot Novával összekötő útra ugyancsak kidőlt egy termetes fa, ami teljesen el is zárta a továbbhaladás lehetőségét az arra közlekedők elől, ám információink szerint ott hosszabb ideig kellett várni a torlasz eltakarítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában