Az év legjobb szövegszerkesztője

2019.05.22. 11:30

Thúrys diákok kiemelkedő eredményeket értek el az országos tanulmányi versenyen

A Teöreök Aladár országos tanulói gyorsíró, gépíró és szövegszerkesztő versenyen kimagasló eredményeket értek el a Thúry György Szakképző Iskola diákjai.

Benedek Bálint

Tóth Brigitta, Bácskai Dorina, Kalmár Izabella Tímea, Földházi Amanda, Varga Laura, Könyv Cintia F.: SzA/Zalai Hírlap

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének online viadalán a thúrysok Kalmár Izabella Tímea felkészítésével kitűntek a mezőnyből. Különös elhivatottságukért és szorgalmukért tegnap az intézmény igazgatója, Rich­terné László Erzsébet okleveleket adott át nekik.

Tóth Brigitta, Bácskai Dorina, Kalmár Izabella Tímea, Földházi Amanda, Varga Laura, Könyv Cintia F.: SzA/Zalai Hírlap

Ezúttal a legjobb helyezések szövegszerkesztésben szü­lettek. Itt a versenyfeladat egy digitális formában átadott, maximum kilencezer karakterből álló, legfeljebb 150 korrektúrát tartalmazó fenntarthatósággal foglalkozó szöveg javítása volt az ismert szövegszerkesztő program segítségével. Ebben a versenyszámban tanuló I. kategóriában Tóth Brigitta győzött, és elnyerte a 2019. évi középiskolai tanulók leg­jobb szövegszerkesztője címet. Ugyan­itt Könyv Cintia bronz­érmes lett. Az ifjúsági II. kategóriában Varga Lau­ra első, Földházi Amanda második lett, dolgozatukkal mindketten hibátlansági érmet is nyertek. Az ifjúsági I-ben Bácskai Dorina a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Utóbbi induló a beszédíró gépírásban bronzérmet szerzett, itt egy digitálisan rögzített, egyenletes beszédsebességű diktátumot kellett megírni. A hangfájlról írás ideje alatt a felvétel gyorsítása, lassítása, leállítása, újrahallgatása és a szöveg szerkesztése engedélyezett volt.

– Mindegyik diákot dicséret illeti, hiszen a szövegszerkesztés csapatversenyben első, míg a beszédíró gépírás és a gépírás pontszerző viadalon egyaránt a harmadik helyre rangsorolták az iskolát – fűzte hozzá Kalmár Izabella Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában