ülés

2019.05.30. 16:00

Pályázatokról és felújításokról esett szó a lenti közgyűlésen

Több beszámoló elfogadása mellett pályázat benyújtásáról és felújításokról is döntött szerdai ülésén az önkormányzati képviselő-testület.

Korosa Titanilla

A Gyöngyvirág utca részbeni, illetve az Arany János Általános Iskolához bevezető járda, út és parkoló felújítására nyújt be pályázatot a város önkormányzata. Mint az ülésen elhangzott: az előzetes felmérés alapján a fejlesztés várható költsége mintegy 23 millió forint, melyből közel 15 millió lehet a támogatás összege pozitív elbírálás esetén, s a szükséges önerő nyolcmillió forint.

Arról is döntöttek a képviselők, hogy a csapadékvíz-­elvezető rendszerek jelenleg is zajló karbantartását célzó munkálatokat, illetve az erre elnyert pályázati összeget kibővítik, és a Kinizsi utcában a betervezett árvízvédelmi munkák mellett elvégzik több mint 130 méter hosszban az útpadka stabilizálását is. A Petőfi utcában pedig az orvosi rendelő és a családsegítő szolgálat épülete előtti járdaszakasz felújítása fog megvalósulni. A költségét – mintegy 1,2 millió forintot – az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

Az ülésen elfogadták a Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ, a Kolping Gondozási Központ és a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet, illetve az egészségfejlesztési iroda 2018-as tevékenységéről szóló beszámolót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában