Helyi termékek és termelők adatbázisa

2019.05.10. 07:00

Keszthelyen ülésezett a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum munkacsoportja

Több mint hatszáz főt terelnek vissza, vagy vonnak be először a munkaerőpiacra a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum keretében. Emellett a helyi termékek és azok előállítói is fontos szerepet kapnak a projektben.

Keszey Ágnes

A Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum munkacsoportja csütörtökön Keszthelyen tartotta meg hatodik ülését.

Nagy Bálint alpolgármester, a paktum keszthelyi irányítócsoportjának vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kovács Károly, a megyei önkormányzat paktummenedzsere foglalta össze a 2020 júniusáig tartó projekt aktua­litásait. Összesen 630 fő bevonását tervezik a programba, eddig 380 emberrel foglalkoztak. Köztük legnagyobb számban az inaktívak, az alacsony iskolai végzettségűek és az 50 év felettiek vannak.

A paktum célkitűzése a helyi termékek és termelők, kézművesek komplex felmérése, elektronikus kataszterének kialakítása és termék értékesítési akciók szervezése. A fórumon szó volt foglalkoztatási támogatásokról, vállalkozásfinanszírozási lehetőségekről, valamint élelmiszer-higiéniai és biztonsági kérdésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában