Kerékpáros turizmus fenntartható módon

2019.05.31. 08:00

Iron Curtain Cycling projekt: Nemzetközi konferenciát tartottak Lentiben

A kerékpározás, az európai és nemzeti kerékpáros hálózatok és a fenntartható turizmus volt a téma csütörtök a magyar–szlovén Iron Curtain Cycling projekt EuroVelo 13 nemzetközi konferencián a Thermal Hotel Balance szállodában.

Korosa Titanilla

Bodor Ádám, az Európai Kerékpáros Szövetség EuroVelo-hálózat igazgatója a kerékpározás európai helyzetéről tartott előadást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével megvalósuló Iron Curtain Cycling (ICC) projekt célja, hogy a Vasfüggöny útvonal magyar–szlovén határszakaszát versenyképes kerékpáros turisztikai termékké alakítsa a nyomvonal kijelölésével, határon átnyúló utak létrehozásával, kerékpárosbarát szolgáltatások fejlesztésével és Vasfüggöny-emlékhelyek bemutatásával.

Bodor Ádám, az Európai Kerékpáros Szövetség EuroVelo-hálózat igazgatója a kerékpározás európai helyzetéről tartott előadást Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A rendezvényt Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke nyitotta meg, aki elmondta: a Zala Megyei Önkormányzat elkötelezett a kerékpáros turizmus fejlesztése mellett. A fejlesztésbe bevont szakaszokat úgy jelölték ki megyeszerte, hogy a kerékpáros gerinchálózat részét képezzék, illetve több is csatlakozik az EuroVelo útvonalaira – közölte az alelnök.

Az ICC projekt bemutatása során elhangzott: a határon átnyúló kerékpáros desztináció kialakításával növelni kívánják a térségben látogató turisták számát. Megtörténik a kerékpáros útvonalak kitáblázása, megépült Tenke-hegyen a Rédicset Lendva-heggyel összekötő kerékpározható út, 10 új pihenőhely, 3 kerékpárkölcsönző és elektromos töltőállomások kialakítása is szerepel a projektben, de tartalmaz szálláshelyfejlesztést is. Emellett túravezetőket is képeztek, akik a turisták rendelkezésére állnak.

A továbbiakban a résztvevők előadásokat hallgathattak meg a nemzetközi és hazai kerékpáros hálózatok fejlesztéséről. Ma pedig határon átnyúló kerékpáros túrára indulnak a projektpartnerek és vendégeik, Lendvára és környékére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában