Régi és modern fegyverek tárháza

2019.05.08. 10:00

Hagyományőrző és szerződéses katonák közösen népszerűsítik a honvédelem ügyét Kanizsán

Erősíti együttműködését a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zalai Szervezete, a zalaegerszegi Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, valamint a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 48. Nagy Sándor Területvédelmi Zászlóalja.

Horváth-Balogh Attila

Nagykanizsa város napján a honvéd hagyományőrzők, a szerződéses és az önkéntes tartalékos katonák egy közös standdal várták az érdeklődőket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Az együttműködés keretében mind több fiatalt igyekeznek megnyerni a katonai hagyományőrzés és a haza szolgálata ügyének.

Nagykanizsa város napján a honvéd hagyományőrzők, a szerződéses és az önkéntes tartalékos katonák egy közös standdal várták az érdeklődőket Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– Évek óta hagyomány, hogy a honvédséggel együtt vagyunk jelen a város napján ruha- és fegyverbemutatóval, illetve toborzással, s erre építve a jövőben szeretnénk még szorosabbra fűzni a kapcsolatot – mondta el Druskóczi István, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zalai Szervezetének tagja. – A csapatunk 5 fős, akik közül ketten is csatlakoztunk az önkéntes területvédelmi tartalékos katonákhoz, egy tagunk pedig szerződéses állományba készül. Azt gondoljuk, a honvédséggel ápolt együttműködés így még jobbá tehető, s a jövőben sokkal több rendezvényen szeretnénk megjelenni együtt. Ezzel az együttműködéssel a magyar honvédség 100 évét tudjuk felölelni, hiszen mi, hagyományőrzők az első és a második világháborút jelenítjük meg a korabeli öltözékek és fegyverek segítségével, a Magyar Honvédség katonái pedig a mát képviselik. Mindezt azért tartjuk fontosnak, hogy az emberek, különösen a fiatalok rajtunk keresztül is lássák: a magyar katonai hagyományok tovább élnek. Nagykanizsán, az egykorvolt híres katonavárosban ez különös jelentőséggel bír, azt gondolom.

Druskóczi István hozzátette: a jövőben nemcsak a város napján szeretnének együtt megjelenni, hanem az oktatási intézményekben is, hogy a diákság megismerhesse a múlt és a jelen honvédségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában