Szent György nap

2019.05.02. 07:00

Az elszármazottak is hazatértek Bánokszentgyörgyre

A falu védőszentje, Szent György napja alkalmából falunapot és búcsút rendeztek vasárnap a dél-zalai településen.

Horváth-Balogh Attila

A kulturális műsor első fellépője a Zalaapáti Harmonikazenekar volt Fotó: Horváth-Balogh Attila

Mint azt Baumgartner László polgármester elmondta: a rendezvény fontos a helyi közösség számára, amit az is jelez, hogy erre mindig hazatérnek a faluból elszármazottak is.

– Jelenleg 620 fős Bánokszentgyörgy lakossága. Voltunk sokkal többen is, az ötvenes-hatvanas években például 1200-an, de azóta nagyon sokan elköltöztek a munkahely után Zalaegerszegre, illetve Nagykanizsára – magyarázta a polgármester. – Ezért is tartom fontosnak az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeket, a falunap összetartó kapocs, mert ilyenkor a más településeken, esetleg az ország másik felében élők is hazatérnek Bánokszentgyörgyre a családjukhoz, rokonaikhoz. Másrészt sajnos a mai világban az emberek gyakorta bezárkóznak, a portájuk határain túl nemigen mozdulnak, ez viszont jó alkalom arra, hogy találkozzanak, beszélgessenek egymással.

A kulturális műsor első fellépője a Zalaapáti Harmonikazenekar
volt Fotó: Horváth-Balogh Attila

A nap ünnepi szentmisével indult, amit Decs István plébános mutatott be. A kulturális programokat délután a sportpályán tartották. Tizennégy órakor a Zalaapáti Harmonikazenekar lépett fel, majd a Mura Dance, Csernik Szende, a Boróka Néptáncegyüttes, a Cairo Zenekar, végül Kaczor Feri szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában