Parkoló is épült

2019.05.28. 07:00

A tervezett ütemben halad a hatvanhétmillió forintos egerszegi beruházás

Hétfőn sajtóbejáráson mutatták be a zalaegerszegi Páterdomb Kinizsi utcájában lezajlott felújításokat, amelyek részét képezik a megyeszékhelyi, 1,7 milliárd forintos főösszegű infrastrukturális fejlesztésnek.

Arany Horváth Zsuzsa

Gecse Péter alpolgármester és Balaicz Zoltán polgármester, mögöttük a huszonkét megújított, Kinizsi utcai parkolóhely

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter alpolgármester, aki egyben ennek a városrésznek az önkormányzati képviselője is, jelezte, 2011-ben zajlott le a felújítás első üteme, a lakossági kezdeményezésre megkezdett idei második során pedig új aszfaltburkolatot kapott a Holub és a Radnóti utca közötti Kinizsi utcai szakasz, a 78. szám előtti parkolósor és a buszöböl. Új csapadékcsatorna épült, kicserélték a szegélyeket, a 80. szám előtt pedig 20,3 millió forint értékben 22 férőhelyes térköves parkoló létesült. Eközben a járdaszakaszokat is felújították. Mindez összesen 67 millió forintba került, amelyet a város saját forrásból, illetve az Infrastrukturális fejlesztések Zalaegerszegen programhoz nyújtott állami financiális segítségből fedezett.

Gecse Péter alpolgármester és Balaicz Zoltán polgármester, mögöttük a huszonkét megújított, Kinizsi utcai parkolóhely Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A polgármester emlékeztetett, e program a város további három hangsúlyos pontján folytatódik: a landorhegyi Keresztury VMK és a sportcsarnok előtti téren, valamint a Mátyás király utcában.

A fejlesztések a tervek szerint zajlanak, a határidőket tartani tudják a kivitelezők, mondta Balaicz Zoltán, hozzátéve, a város közterei, útjai karbantartása folyamatos munkát ad az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában