koszorúzás

2019.05.18. 10:00

A Ho Si Minh-szobor Vietnám és Magyarország közötti kapcsolat szimbóluma

Vietnám budapesti nagykövete, munkatársai és a magyarországi vietnámi kolónia tagjai, valamint a megyei baloldali szervezetek képviselői koszorúztak pénteken a Platán sori Ho Si Minh- szobornál.

Arany Horváth Zsuzsa

Nguyen Tien Thuc nagykövet megköszönte, hogy a szobrot ma is őrzik és karbantartják Zalaegerszegen Fotó: Katona Tibor

A 100 millió lakosú Vietnámi Szocialista Köztársaság budapesti nagykövete, a másfél éve hazánkban élő Nguyen Tien Thuc a ceremónián megköszönte a zalaiaknak, hogy az 1976-ban felállított, Marton László által készített szobrot a rendszerváltás után is őrzik, karbantartják. Ezt a két nép barátságát szimbolizáló gesztusnak tartva kiemelte azt is, hogy az elmúlt években szorosabb és gyümölcsözőbb együttműködés alakult ki a 70 éve diplomáciai kapcsolatban álló Magyarország és Vietnám között. Emlékeztetett arra, hogy tavalyi látogatásuk alkalmával Zalaegerszeg polgármesterével is módjuk volt találkozni.

Nguyen Tien Thuc nagykövet megköszönte, hogy a szobrot ma is
őrzik és karbantartják Zalaegerszegen Fotó: Katona Tibor

A 129 éve született, országát 24 évig vezető Ho Si Minhről (1890–1969) Hóbor József tanár-történész szólt, majd az egybegyűltek elhelyezték virágkosaraikat a szobor talapzatánál. Zalaegerszeg város vezetését Gecse Péter alpolgármester képviselte a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában