elsősegélynyújtó verseny

2019.04.30. 14:00

Vészhelyzetben is helytállnak a kanizsai diákok

Közép- és általános iskolásoknak szervezett elsősegélynyújtó versenyt a Magyar Vöröskereszt területi szervezete.

Szabó Zsófia

Balogh Borbála és Láncos Laura egy gyalogosgázolás „sérültjének”, Szőlősi Csengének segít

Fotó: Szakony Attila

A hagyományos megmérettetés területi fordulóján elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak. Újraélesztés, teendők epilepsziás rohamnál, vállficam rögzítése és autóbaleset sérültjeinek ellátása egyaránt szerepelt a próbatételek közt. Idén hat csapat mérte össze rátermettségét.

A szervezők részéről Goór Violetta elmondta: a verseny célja elsősorban a jövő generációja felelősségtudatának megerősítése.

Balogh Borbála és Láncos Laura egy gyalogosgázolás „sérültjének”, Szőlősi Csengének segít
Fotó: Szakony Attila

– Hasznos, akár életmentő információkat is szereznek a fiatalok a felkészülés és a feladatok megoldása során. Olyan tudnivalókkal gyarapodnak, amelyek révén egy baleset vagy rosszullét esetén maguk is tudnak segíteni másokon a szakszemélyzet kiérkezéséig – összegezte Goór Violetta.

– Orvos szeretnék lenni, s addig is hasznosítom, ha szükséges, amit elsősegélynyújtásból tanultam. Ha meglátnék egy sérültet valahol az utcán, azonnal segítséget nyújtanék neki – mondta lapunknak a tizenegyedik évfolyamos Láncos Laura, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium csapatának egyik diákja.

A területi versenyt az általános iskolások korcsoportjában a Rozgonyi úti iskola csapata nyerte, ifjúsági kategóriában pedig a Thúry szakképzősök lettek az elsők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában