Hagyományos programok

2019.04.23. 07:00

Nyuszisimogatóban – Az állatvédelem fontosságára is felhívták a figyelmet Nagykanizsán

Kézműves-­foglalkozással és állatsimogatóval várta a családokat szombaton a Thúry György Múzeum. A hagyományos programon a gyerekeket a selymes bundájú nyuszik érdekelték a legjobban.

Benedek Bálint

Belső Péter, Emília, Janka és Belsőné Kertész Zsófia kis segítséggel magukhoz is ölelhették a nyulakat

Fotó: Benedek Bálint

A múzeum udvara ideiglenesen miniállatkertté alakult át, hiszen az újudvari Schné család két törpebirkát, valamint egy anyakecskét hozott el két gidájával. A kanizsai Vincze Gyula holland bóbitás kakassal és két tyúkkal érkezett, míg a balatonmagyaródi Fülöp György egy hónapos, pihe-puha nyuszikkal örvendeztette meg a legkisebbeket.

Belső Péter, Emília, Janka és Belsőné Kertész Zsófia kis segítséggel magukhoz is ölelhették a nyulakat
Fotó: Benedek Bálint

– A kibővült állománnyal az állatvédelem fontosságára kívánjuk felhívni a figyelmet, hiszen a szülők akkor cselekszenek helyesen, ha nem vesznek nyulat, hanem elhozzák ide a gyermekeiket – mondta Kálovicsné Lebár Edit, a múzeum művelődésszervezője. – Minden évben közvetlenül az ünnep előtt várjuk a családokat egy közös kézműves-foglalkozásra is, amelyen a modern festés mellett tradicionális írókával is lehetett készíteni hímes tojásokat.

Belső Péter és felesége örült a lehetőségnek, hiszen kislányaik, Janka és Emília rajonganak az állatokért. A szülők jó ötletnek tartják a múzeum kezdeményezését, szerintük sem érdemes néhány napra venni nyulat, amikor itt simogathatnak még kecskét, sőt etethetnek bárányokat is.

A múzeum emeletén szebbnél szebb színes tojások készültek. Az orientális táncot oktató kanizsai Nagy Kata tanítványaival együtt festette a tojásokat, amelyeket a családok különféle díszekkel „öltöztethettek fel”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában