A kétnapos rendezvény élményt kínál a családoknak

2019.04.10. 07:00

Május végén nyit a Mobil Zalaegerszegen

Május 24–25-én rendezik meg a III. Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítást, Konferenciát és Élménynapokat. A szakmai programokon kívül sok érdekes bemutatót, hétvégi kikapcsolódási lehetőséget is ígérő kétnapos rendezvény egyik újdonsága a helyszín. A Mobil 2019 megvalósítására a Zala Zone Járműipari Tesztpályán kerül sor.

Hajdu Péter

Kovács Károly Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A szervezés már az előző évben megkezdődött, és mint megtudtuk, a kétnapos rendezvény a korábbiakhoz képest még színesebb, mozgalmasabb programokat kínál. Előzetesen erről érdeklődtünk Kovács Károly főszervezőtől, projektvezetőtől.

– A rendezvény tematikai összeállításakor azt a célt tűztük ki, hogy a konferencia előadásai egyszerre szóljanak a szakmai közönségnek, valamint a járműipar, az infokommunikáció, az elektromobilitás, a logisztika aktualitásai, trendjei iránt érdeklődő nagyközönség számára.

Kovács Károly Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A konferencia témái között megjelennek a Zalaegerszegen megvalósuló nagy fejlesztések. Például mit jelent számunkra, hogyan befolyásolja majd az életünket az, hogy lesz egy M76-os gyorsforgalmi út, hogy Zalaegerszeg az 5G tesztvárosa, illetve hogy itt található a járműipari tesztpálya? Mi lesz ennek a feladata, melyek a jelenlegi aktualitásai, mit jelent a smart city program, azaz mitől lesz okos a városunk? Erről és sok minden másról is lehet majd hallani a konferencián – sorolta a főszervező az idei Mobil Zalaegerszeg meghatározó témáit.

Kovács Károly elmondta, a rendezvényhez kapcsolódó valamennyi programot a nagyközönség várható érdeklődését figyelembe véve állították össze. A tesztpályán a fogadóépület mellett egy 1200 négyzetméteres rendezvénysátorban interaktív kiállítás, az azt körülvevő szabad területen pedig mindkét nap olyan családi és gyermekprogramok lesznek, mint például tesztvezetés a legújabb gépjárműmodellekkel; 11 márka hozza el 30 tesztautóját. Lesz elektromosautó-találkozó, gyermeknapi programok, játékok, carrera pálya, elektromos és pedálos kisautók, felfújható quadpálya, arcfestés, játszóház, streetfood és még sok meglepetés várja a látogatókat.

A rendezvény megtekintésére pénteken és szombaton is lesz mód, 10–17 óra között. Az érdeklődők egyénileg, illetve díjmentes autóbusszal – különjárattal –, szervezetten juthatnak el a program helyszínére. A belépés és minden program­elem ingyenes lesz az érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában