Már lehet jelentkezni a versenyre

2019.04.10. 12:00

Kié a legszebb konyhakert Kanizsán?

A város idén hetedszer csatlakozott a Legszebb konyhakertek országos programhoz. A versenyre már lehet jelentkezni. Dénes Sándor polgármester tegnap sajtótájékoztatón jelezte: a város a kezdetektől részt vesz a programban.

Szabó Zsófia

– Ezúttal is több kategóriá­ban várjuk a jelentkezéseket június 15-ig, az ismert helyeken – mondta Dénes Sándor.Dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó kiemelte: balkontól a zártkertekig több kerttípussal nevezhetnek a kertművelők. Korosztályi megkötés pedig nincs.

– Minden évben van egy fő témája a versenynek – tudatta Szabados Gyula. – Idén a tájfajták köré épül a viadal. A fő feltétel viszont változatlan: konyhakerti növények, gyümölcsök termesztése saját vagy bérelt földterületen.

Elhangzott még: a többfordulós versenyben a szakmai zsűri már május végén, június elején értékeli a kerteket. Az ünnepélyes eredményhirdetés a tervek szerint október közepén lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában