Kanizsa lett a zalai veterán bajnok

2024.06.17. 13:30

Három csapat vett részt a 60 év feletti labdarúgók vármegyei sorozatán

Folytatódott a veterán vármegyei labdarúgó bajnokság, melynek keretében az idei első fordulót Lentiben rendezték meg, aztán Nagykanizsán, majd Zalaegerszegen is megmérkőztek egymással a csapatok.

Kühne László

A zalai veterán bajnokság mezőnye. Világos mezben a kanizsaiak, kék felsőben az egerszegiek, kék-fehérben Lenti-Lendva

Forrás: ZH

A 60 feletti labdarúgók zalai küzdelmeinek lenti állomásán a résztvevő csapatok szépen megosztoztak a megszerezhető pontokon, hiszen mindhárom legénység egy-egy sikert könyvelhetett el. Eredmények: Lenti-Lendva–Nagykanizsa 0-1, Lenti-Lendva–Zalaegerszeg 3-0, Zalaegerszeg–Nagykanizsa 2-1. A tabella négy forduló után így festett: 1. Nagykanizsa 15 pont, 2. Zalaegerszeg 9, 3. Lenti-Lendva 7.

Az éllovas Nagykanizsának tehát megmaradt az előnye és következhetett számukra a hazai forduló, az Olajbányász-pályán, ahol az alábbi eredménysor született: Nagykanizsa–Zalaegerszeg 2-0, Nagykanizsa–Lenti-Lendva 5-0,  valamint Lenti–Zalaegerszeg 2-3.

Ezek után a vármegyei sorozat zárására Zalaegerszegen került sor. Eredmények: Egerszeg–Kanizsa 0-1, Egerszeg–Lenti 2-1, Lenti–Kanizsa 1-1. Ezekkel a meccsekkel együtt a 2023/24-es szezon így zárult: 1. Nagykanizsa 25 pont, 2. Zalaegerszeg 15, 3. Lenti-Lendva 8. A gólkirályi címet Somogyi Ottó (Nagykanizsa) szerezte meg, 8 találattal.

Folytatás június 16-án, vasárnap Marcaliban, ahol somogyi és tolnai együttesek várnak a zalaiakra, mégpedig úgy, hogy a Nagykanizsa és a Zalaegerszeg a „régiós” elsőségért a Kaposvárral, valamint a Szekszárddal mérkőzik meg, míg az 5-7. helyért a Barcs, a Lenti-Lendva, valamint a Siófok focizhat majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában