Ezerkétszáz négyzetméteren 45 kiállító vonul fel

2019.04.27. 11:30

Irány a tesztpálya! Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás Konferencia Zalaegerszegen

Idén harmadszor rendezik meg a megyeszékhelyen a Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás Konferenciát.

Arany Gábor

Kis-Kádi Tamás és Kovács Károly, valamint Balaicz Zoltán és Lukács Péter a sajtótájékoztatón Fotó: Seres Péter

A május 24-25-én megtartandó rendezvényről tegnap a városházán tartottak sajtótájékoztatót. Balaicz Zoltán polgármester felidézte: 2017. május 19-én helyezték el a járműipari tesztpálya alapkövét és a mostani Mobil helyszíne már ez a létesítmény lesz, melynek első ütemét május 20-án adja át Orbán Viktor miniszterelnök. Lukács Péter, a polgármester gazdasági tanácsadója utalt rá: az első Mobil konferencián jelentették be, hogy Zalaegerszeg lesz az 5G mobilhálózat tesztvárosa.

Tavaly a V4 országok képviselőinek részvételével nemzetközivé bővült a Mobil, mely­hez hasonlót csak Budapesten rendeznek hazánkban.

Kis-Kádi Tamás és Kovács Károly, valamint Balaicz Zoltán és Lukács Péter a sajtótájékoztatón Fotó: Seres Péter

Idén Itália, az észak-olaszországi autóipari szövetség lesz a vendég. A programot minden eddiginél nagyobb érdeklődés kíséri, erről már Kovács Károly, a szervezők egyike szólt. A szakkiállításra és konferenciára eddig háromszáznál többen regisztráltak az ország minden részéből. A 45 kiállító 1200 négyzetméteren mutatkozik be, és a szabadon látogatható tucatnyi szakmai előadás, rendezvény mellett a nagyközönség számára külön is kínálnak rengeteg díjmentes programot, hogy megismerhessék, mit jelent a város, az ország számára a hétköznapi valóságban a technológiai fejlődés.

A Mobil mindkét nap 10 és 17 óra között kereshető fel, a szervezők előzetesen 4-5 ezer látogatóra számítanak. A pálya megközelíthető gépkocsival, illetve a Kovács Károly térről induló ingyenes buszjáratokkal is. Mód lesz ingyenes tesztvezetésre, amin 11 márka 30 modelljét lehet kipróbálni, erre azonban a rendezvény honlapján előzetesen regisztrálni kell. Emellett a családi programokban elektromos és pedálos kisautók várják a fiatalokat. Lesz elektromos autók találkozója, autóverseny-szimulátor, és jótékony célú tombola a kórház belgyógyászatának támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában