Nagyobb fogások nélkül

2019.04.09. 09:00

Harminc horgász tette próbára magát a lendvadedesi horgászversenyen

Az elmúlt hét végén tartotta idénynyitó, nemzetközi horgászversenyét a kezelésében lévő helyi víztározón a Tenke-völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület.

Korosa Titanilla

A különdíjas Schrettner Szabolcs a legnagyobb hallal Fotó: KT/Zalai Hírlap

A pénteki esős időjárást követően szombaton reggel 30 horgász próbált szerencsét. Ez alkalommal – a néhány héttel ezelőtti haltelepítés ellenére – elmaradtak a nagy fogások, amiért a résztvevők szerint az időjárás is okolható. A versenyen összesen mintegy 120 kilogramm halat fogtak ki a horgászok – akik közül néhányan nem mérlegeltek – így a fogások átlaga 4 kg alatt maradt. A legnagyobb példány – egy 3 kg körüli ponty – a házigazda egyesület tagjának, Schrettner Szabolcsnak a horgán akadt fenn. A versenyen a szlovén horgászok jártak szerencsével és gyűjtötték be a dobogós helyeket. Első helyen Ivan Zver végzett 10,75 kg-os fogással, a második Daniel Tkalec lett 9,45 kg-mal, a harmadik Goran Jezernik 9,38 kg kifogott hallal. A további legjobb fogások 8 és fél kg körül alakultak.

A különdíjas Schrettner Szabolcs a legnagyobb hallal Fotó: KT/Zalai Hírlap

A szervezők, ha a kifogott halak méretével és mennyiségével nem is, de a résztvevők számával elégedettek voltak, bár ez alkalommal az egyesület horgászai közül kevesebben neveztek a versenyre, mint azt korábban megszokhattuk. A következő megmérettetés május 31-én lesz, aznap indítják el várhatóan 18 órakor a 40 órás halfogó versenyt, amelyre 2 fős csapatok nevezhetnek 3 horgászbottal. A 40 órányi horgászat után a versenyt június 2-án, vasárnap zárják majd, a mérlegeléskor pedig csak a másfél kg-nál nagyobb halakat veszik majd figyelembe. A verseny ideje alatt az egyesület napi háromszori étkezést biztosít a résztvevőknek. A programmal a sporthorgászok meg kívánnak emlékezni Lenti várossá nyilvánításának 40. évfordulójáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában