Szezonkezdés

2019.04.11. 11:00

FelszabaDÚLÁSI túrán vettek részt a zalai motorosok

Töretlen népszerűségnek örvend a Söjtör Környéki Motorosok Baráti Körének szezonkezdő túrája, számolt be az eseményről lapunkban Klujber Richárd, a szervezők egyike.

ZH

A túra résztvevői Szomorócon Fotó: Krizsán Gyula

Idén 110 motor szelte együtt az utat március 30-án, a 6. FelszabaDÚLÁS nevű túrán. A zalaegerszegi eligazítást követően Körmendre motoroztak, ahol a Vasparipa egylet létrejöttének 130. évfordulója alkalmából nyílt járműtörténeti kiállításban gyönyörködték ki magukat a résztvevők. Innen Apátistvánfalvára gurultak, a Határőr Emlékhelyhez. Ezt követően Nemesmedves következett, ahol a túrázók megtudhatták, hogy valójában nem itt és nem április 4-én értek véget a magyarországi harcok 1945-ben, ahogy ezt évtizedekig sulykolta az akkori hatalom, hanem április 13-án Pinkamindszentnél. Utolsó állomásukra, Szomorócra hasonló útvonalon érkeztek, mint 1919-ben a megszállók, de szerencsére őket nem űzték ki a legbátrabb falu lakói, hanem vendégül látták. A történelmi túrán Szomorócon, Nemesmedvesen és Apátistvánfalván is koszorúzással tisztelegtek hazánk hősei előtt, zárult a beszámoló.

A túra résztvevői Szomorócon Fotó: Krizsán Gyula

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában