KIállítás

2019.04.05. 10:00

Az Inkeyekről: Tárlatot rendeztek a földbirtokos családról

Tavaly vette fel Inkey Boldizsár nevét a palini városrész általános iskolája. A névadó év zárásaként csütörtökön kiállítás nyílt az intézményben az Inkeyek nyomában címmel.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A megnyitón elsőként Suhai Zsolt, a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola igazgatója köszöntötte a gyerekeket, a pedagógus kollégákat és a vendégeket, köztük Kuti Lászlót, az iskolát segítő alapítvány kuratóriumi elnökét, valamint dr. Erdős Lászlót, a településrész önkormányzati képviselőjét. Elmondta: a kiállítás a házigazda intézmény és a dr. Mező Ferenc Gimnázium együttműködésével jött létre, előbbi a helyszínt, utóbbi pedig a tárlat anyagát, az Inkey-család életét és munkásságát bemutató fotóreprodukciókat, valamint szöveges háttér-információkat felvonultató tablókat adta.

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Májer Anita, a dr. Mező Ferenc Gimnázium (MFG) igazgatója beszélt utóbbiak készítésének hátteréről, kiemelve diákjaik kutatómunkáját és a Thúry-múzeum szakmai támogatását. Az Inkey család történetébe Gyuriczáné Zadravecz Kornélia, az MFG rajztanára, illetve két diákja, Orsós Zsuzsanna és Szőlősi Csaba avatta be a palini gyerekeket, akik utána feladatlapokat tölthettek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában